Kūdikio vystymasis ir ryšiai su motina pirmaisiais gyvenimo metais (psichoanalitinis požiūris ir jo kritika) - Jusiene, Roma (Psichologija, 1995)
Šis straipsnis tiria tris skirtingus požiūrius į subjektyvų kūdikio pasaulį. Šie požiūriai yra: psichoanalitinė teorija, analitinės psichologijos teorija ir savojo aš teorija apie vystymąsi kūdikystėje, kūdikio-motinos santykis ir asmenybės struktūros formavimasis. Pristatomas kūdikio stebėjimo metodas, kaip vienas geriausių būdų tirti kūdikio subjektyvų patyrimą ir kūdikio-motinos ryšį. Atskleista kūdikio stebėjimo svarba analitinės psichologijos ir psichoanalizės teorijai ir praktikai. Aptariamos kūdikio stebėjimo metodo pritaikymo galimybės Lietuvoje.