Minimalaus priimtino ir maksimalaus galimo rezultatų įtaka derybų dalyvio sėkmės vertinimams - Martišius, Vaclovas; Martinkevičiūtė, Sigutė (Psichologija, 1998)
Remiantis eksperimentiniais duomenimis, žmonės, sulaukę tokios pačios derybų pabaigos, vertina ją kaip santykinę sėkmę ar nesėkmę, priklausomai nuo to, koks buvo minimalus priimtinas ir maksimalus galimas rezultatas. Tyrimo rezultatai taip pat rodo, jog maksimalus galimas rezultatas daro didesnę įtaką derybų dalyvio sėkmės jausmui nei minimalus priimtinas rezultatas. Minimalaus priimtino ir maksimalaus galimo rezultatų sąveika rodo, jog šių kintamųjų poveikis sėkmei nėra suminis.