Savižudybių pateikimas pagrindiniuose Lietuvos dienraščiuose 1994 ir 1996 metais - Gailienė, Danutė; Trofimova, Jelena (Psichologija, 1999)
Tyrimo tikslas buvo įvertinti savižudybių pateikimo gairių efektyvumą žurnalistinėje praktikoje trijuose pagrindiniuose Lietuvos dienraščiuose. 1994 metais atlikome 12 mėnesių savižudybių pateikimų apžvalgą „Lietuvos ryte”, „Lietuvos aide” ir „Respublikoje”. 1995 metais rezultatai pristatyti rašytinėse savižudybių pateikimo gairėse bei seminaruose žurnalistams. Po šios intervencijos, antra, identiška savižudybių pateikimo apžvalga, trijuose pagrindiniuose dienraščiuose, atlikta 1996 metais. Buvo palyginti pagrindiniai formos, turinio ir stiliaus kintamieji dienraščio straipsniuose prieš ir po intervencijos (558 straipsniai). 1996 metais 1.7 daugiau kartų buvo spausdinti pranešimai apie savižudybes. Buvo pastebėti tiek teigiami, tiek neigiami pokyčiai pateikimo kokybėje, antrojo tyrimo etapo metu. Rezultatai galimai buvo paveikti ne tik suicidologų veiksmų, bet ir politinių vieno Lietuvos Seimo nario veiksmų, kuomet jis teigė susideginsiąs. Tai sukėlė gana stiprią reakciją visuomenėje bei spaudoje.