Žiniasklaidoje pateikiamų savižudybės pavyzdžių poveikis paaugliams ir jaunuoliams - Gailienė, Danutė; Trofimova, Jelena; Žemaitienė, Nida; Miliukaitė, Agnė (Psichologija, 1999)
Šio tyrimo tikslas buvo nustatyti, kokį emocinį poveikį ir mintis apie savižudybės apie imitaciją paaugliams ir jaunuoliams daro žiniasklaidoje pateikiami savižudybės pavyzdžiai. Daromos išvados: 1) paaugliai ir jaunuoliai dažnai susiduria su savižudiško elgesio pavyzdžiais visose žiniasklaidos priemonėse, daugiausiai – laikraščiuose ir per televiziją. 2) Kai kuriuos jaunuolius savižudybės aprašymai ar pavaizdavimai labai smarkiai emociškai paveikia. 3) Žiniasklaidos priemonėse pateikiami savižudiško elgesio modeliai stipriausiai veikia tuos jaunuolius, kurie išgyvena egzistencinę frustraciją ir pasižymi ryškesnėmis suicidinėmis tendencijomis.