Subjektyvus smailų kampų vertinimas - Viliūnas, Vilius; Vaitkevičius, Henrikas; Švėgžda, Algimantas (Psichologija, 1999)
Pateikiami eksperimentai, kurie tiria vidutinės vienos tiesios linijos (testinė linija) orientacijos suvokimą, esant artimoms linijoms su šiek tiek kitokia orientacija (indukcinė linija). Rasta, jog suvokta testinės linijos segmento orientacija yra paveikiama link indukcinės linijos orientacijos tuomet, kai atstumas, tarp abiejų linijų yra mažesnis nei 0.1 laipsnio. Kai šis atstumas yra tarp 0.1 ir 0.8 laipsnio, testinės linijos segmentas yra paveikiamas nuo indukcinės linijos orientacijos, o kai atstumas – daugiau nei 0.8 laipsnio, testinės linijos segmento orientacija lieka nepakitusi.