Fizinė, verbalinė ir netiesioginė agresija: skirtumai tarp lyčių - Žukauskienė, Rita (Psichologija, 1999)
Buvo tirti agresyvaus elgesio lyčių skirtumai 154 moksleivių imtyje, sudarytoje iš trijų kohortų: 8-9, 11-12, 13-14 metų. Naudota draugų vertinimo technika DIAS (Lagerspetz, Björkqvist, 1992, Björkqvist, Österman, Kaukiainen, 1992). Esminiai rezultatai parodė, jog mergaitės linkusios naudoti netiesioginės agresijos būdus, tuo tarpu berniukai dažniau rinkosi tiesioginės agresijos, tiek fizinės, tiek verbalinės, būdus. Netiesioginės agresijos strategijos nebuvo pilnai susiformavusios 8-9 metų mergaičių ir berniukų grupėje, tačiau jau pastebimos 11-12 metų grupėje, o tarp 13-14 metų mergaičių ir berniukų jau daug geriau išsivysčiusios.