Sisteminis požiūris į šeimą, auginančią neįgalintį vaiką - Jusienė, Roma (Psichologija, 1999)
Neįgalaus vaiko gimimas įprastai suvokiamas kaip šeimos krizė. Manoma, kad neįgalaus vaiko tėvai išgyvena gedulą ir adaptaciją prie vaiko negalės bei lėtinį stresą tolimesniame gyvenime. Iš sisteminės teorijos galima gauti vertingų įžvalgų apie psichologines problemas, su kuriomis susiduria neįgalų vaiką auginančios šeimos. Šis straipsnis trumpai nagrinėja pagrindinius šeimos, kaip sistemos, auginančios neįgalų vaiką, konceptus. Taip pat, analizuojamos kelios asocialios šeimos sistemos priežasčių.