Paauglio tapatumo raida tėvų skyrybas patyrusioje šeimoje - Vaičiulienė, Aldona (Psichologija, 1999)
Šiame darbe tiriami tapatumo formavimosi skirtumai 16-17 metų paauglių grupėje, kurie augo išsiskyrusiose ir pilnose šeimose. Imtį sudarė 307 vidurinės mokyklos moksleiviai (238 iš pilnų šeimų ir 69 iš išsiskyrusių šeimų), tirtas jų tapatumo lygis. Rezultatai rodo nestiprias tendencijas. Paaugliai iš išsiskyrusių šeimų buvo mažiau priklausomi nuo šeimos tradicijų, vertybių ir įsitikinimų. Paaugliai iš išsiskyrusių šeimų kiek anksčiau patyrė tapatumo krizę ir ji truko kiek ilgiau, nei pilnose šeimose augusių paauglių.