Spalvos įtaka reklamos poveikiui - Lapė, Juvencijus; Masiliūnaitė, Lina (Psichologija, 2001)
Straipsnyje pateikiami eksperimentinio tyrimo - kokia reklaminio skelbimo teksto spalvos įtaka patraukti dėmesį, suvokti tekstą ir jį įsiminti rezultatai. Tyrimo rezultatai patvirtino hipotezę, kad reklaminio teksto spalva turi įtakos patraukti tiriamųjų dėmesį, suvokti tekstą ir jį įsiminti. Didžiausią įtaką turi raudona spalva, nedaug mažesnę - žalia ir beveik perpus mažesnę - mėlyna. Nors raudonos spalvos įtaka patraukti dėmesį šiek tiek didesnė negu žalios, bet tekstas, parašytas žalia spalva, tiriamųjų plačiau ir išsamiau cituojamas. Tai rodo, kad žalia spalva rašytas tekstas yra atidžiau ir noriau skaitomas.