Skaitmeninės garso įrašų studijos ergonominė analizė - Laugalys, Feliksas; Bagdonas, Albinas (Psichologija, 2003)
Straipsnyje pateikiama tradicinės ir skaitmeninės garso įrašų studijos lyginamoji ergonominė analizė. Išskirti keturi pereinamojo proceso etapai: klasikinės (tradicinės) "kalbančios" knygos, teksto skaitmeninio kodavimo, nediktorinės garso įrašų studijos ir garso įrašų studijos, kuriose garso įrašai visiškai grįsti kompiuterine kalbos sinteze. Glaustai aprašoma kalbos sinteze grįstos garso įrašų studijos operatoriaus veikla. Remiantis realios Maskvos N gamyklos garso įrašų studijos įrengimo ir veiklos ergonomine analize pasiūlytos konkrečios rekomendacijos tolesniam tobulinimui.