Stresas ir elgesio savireguliacija: teorinės sąveikos problemos - Grakauskas, Žygimantas (Psichologija, 2004)
Kadangi elgesio savireguliacijos ir streso fenomenų sąveika nėra vienareikšmiškai suprantama, šiame darbe pabandėme išanalizuoti jų sąveiką paaiškinančio teorinio modelio sukūrimo galimybes. Susipažinę su pagrindinėmis elgesio savireguliacijos bei streso teorinėmis sampratomis tokį abu minėtus reiškinius apimantį teorinį modelį pasiūlėme kurti remiantis socialine kognityvine bei kibernetine elgesio savireguliacijos paradigmomis ir R. S. Lazaruso streso samprata, tikslus panaudojant kaip tarpinį abu reiškinius vienijantį konceptą.