Lietuvos studentų socialiniai ryšiai: diagnostinis tyrimas naudojant socialinio tinklo matricą - Antinienė, Dalia; Baršauskienė, Viktorija; Merkys, Gediminas (Psichologija, 2004)
Straipsnyje pateikti Lietuvos studentų socialinio tinklo empirinio tyrimo duomenys. Tyrimo priemonė yra socialinio tinklo matrica (7X5). Tai 7 socialinio tinklo subjektai: tėvai, broliai, sutuoktiniai, draugai, giminaičiai, kaimynai, bendramoksliai ir 5 socialinio tinklo funkcijos: finansinė pagalba, pastogės suteikimas, emocinė ir kt. pagalba. Remiantis MDS modeliu ir kitais rodikliais pateikti kai kurie tinklo matricos konstrukcinio validumo argumentai. Konstatuotas asimetriškai ryškus finansinės pagalbos funkcijos vyravimas. Empiriškai nustatyta tinklo struktūra traktuojama kaip kultūriškai specifiška ir ją bandoma interpretuoti modernizacijos sąvokos ir materialių bei postmaterialių vertybių teorijos kontekste. Formuluojamos konkrečios hipotezės, reikalaujančios detalesnių tarpkultųrinių tyrimų.