Implicitinės jaunuolių santuokos teorijos ir jas formuojantys veiksniai - Gaiduk, Julija; Gogoi, Jurgita (Psichologija, 2025)
Šio tyrimo tikslas buvo suprasti, kaip formuojasi implicitinės laimingos santuokos teorijos ir kokie socializacijos veiksniai tam turi įtakos vaikinų imtyje. Tyrime dalyvavo trylika jaunų suaugusių vyrų, studijuojančių universitete Rytų Europoje. Pasitelktas pusiau struktūruoto interviu metodas nuotoliu ir gyvai. Interviu metu dalyviai dalijosi savo mintimis apie požiūrį į santuoką ir tuo, kas turėjo įtakos tam požiūriui susidaryti. Interviu buvo transkribuoti ir analizuoti taikant teminės analizės metodą. Buvo nustatyti tokie pagrindiniai socializacijos veiksniai, formuojantys dalyvių požiūrį į santuoką: tėvų ir kitų santykių stebėsena, kultūros (savo ir kitų) įtaka, dalyvių asmeninės savybės ir jų tėvų ir motinų auklėjimo pavyzdžių svarba.