Valstiečių šeima – darbinio auklėjimo židinys (XIX a. pb. – XX a. pr.) - Vasiliauskas, R. (Psichologija, 1974)
Daugelį amžių mokslas buvo valdančiųjų klasių privilegija, o didžiąją dalį švietimo funkcijų atliko pati valstiečių šeima. Nagrinėjamos valstiečių vaikų auklėjimo problemos žvelgiant į XIX amžiaus pabaigos ir XX amžiaus pradžios socialinį foną, taip pat pateikiamos nuorodos į bendrąsias ankstesnio laikotarpio darbinio auklėjimo ypatybes.