Disertacija, ženklinanti „naujos sociologų kartos, subrendusios nepriklausomybės sąlygomis, įžengimą į akademinę avansceną“ - Gedutis, Aldis (Problemos, 2002)
Liutauro Kraniausko disertacijos „Sociologinio diskurso raida Lietuvoje (1960-2000 m.)“ recenzija