Kito supratimas. Speckurso tezės. - Sezemanas, Vosylius (Problemos, 1996)
Publikuojamas Vosyliaus Sezemano speckurso, skirto intersubjektyvumo problematikai, tezių rankraštis. Kursas skirtas atsakyti į klausimą, kaip galima įsivaizduoti kito žmogaus vidaus gyvenimą – jausmus, išgyvenimus, polinkius, nuotaikas. Nagrinėjamas suvokimo aktas. Jis diferencijuojasi, apima tai, kas duota ir kas neduota. Teigiama, kad aš jaučiu kitų išgyvenimus ne taip, kaip savuosius: aš suvokiu kito gyvybę ir tik per šį suvokimą kito pajautimas siejasi su manuoju „aš“.
Keywords: Kitas; intersubjektyvumas; supratimas; sąmonė; kūnas