Informatyvumas kaip mokslo pažangos kriterijus - Andrejauskas, Vladas (Problemos, 1989)
1987 m. gruodžio 28 d. Vilniaus universitete KPI Filosofijos katedros dėstytojas Albinas Plėšnys apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Informatyvumo principo metodologinis vaidmuo mokslinio tyrimo procese“. Mokslinis vadovas – prof. E. Nekrašas, oficialieji oponentai: prof. R. Plečkaitis, doc. T. Sodeika. Disertacijoje nagrinėjamos informatyvumo sąvokos formavimosi prielaidos, indukcionistinė informatyvumo samprata, analizuojamas informatyvumo ir empirinio patvirtinamumo santykis.
Keywords: Albinas Plėšnys; Evaldas Nekrašas; Romanas Plečkaitis; Tomas Sodeika; informatyvumas