J. G. Fichtės filosofijos tyrimas - Poviliūnas, Arūnas (Problemos, 1988)
1986 m. lapkričio 18 d. Vilniaus universitete Saulius Arlauskas apgynė filosofijos kandidato disertaciją „Valios ir juslumo vienybės problema J. G. Fichtės filosofijoje“. Mokslinis vadovas – prof. B. Genzelis, oficialieji oponentai: prof. J. Minkevičius ir prof. A. Šliogeris. Disertacijoje atskleidžiamos istorinės ir loginės J. G. Fichtės filosofijos ištakos, jo filosofavimo principai įvertinami iš marksistinės-lenininės filosofijos pozicijų, patikslinami kriterijai, kuriais remiantis vertinamas valios ir juslumo sąvokų santykis.
Keywords: Saulius Arlauskas; Johannas Fichte; Bronislovas Genzelis; Jokūbas Minkevičius; Arvydas Šliogeris