Inžinerinė kūrybinė veikla kaip sociologijos problema - Podolskienė, M. (Problemos, 1982)
1981 m. gegužės 19 d. Vilniaus universitete Kauno A. Sniečkaus politechnikos instituto dėstytojas Vytautas Martinkus apgynė filosofijos mokslų kandidato disertaciją „Inžinerinė kūrybinė veikla kaip sociologijos problema“. Mokslinis vadovas – doc. J. Karosas, oficialieji oponentai: prof. S. Kugelis, doc. A. Leonavičius. Disertacijoje analizuojamos inžineriaus kūrybos, kaip socialinės veiklos, pažinimo problemos, daugiausia dėmesio skiriama darbo kūrybinių elementų vystymuisi istoriškai apibrėžtomis sąlygomis. Parodoma, kad šių klausimų analizė negali apsieiti be bendrosios metodologijos.
Keywords: Vytautas Martinkus; Justinas Karosas; A. Leonavičius; S. Kugelis; kūryba