Atsiliepiant į laiko reikalavimus - Germanas, N. (Problemos, 1980)
1980 m. gruodžio mėnesį įvyko visuomenės mokslų dėstytojų pasitarimas-seminaras, skirtas TSKP CK spalio (1980 m.) plenumo iškeltiems uždaviniams nagrinėti bei TSKP CK projektui „Pagrindinės TSRS ekonominio ir socialinio vystymo kryptys 1981–1985 metams ir laikotarpiui iki 1990 metų“ aptarti. Apžvelgiamas LKP CK sekretoriaus L. Šepečio pranešimas apie aktualius visuomenės mokslų dėstytojų darbo klausimus. Jis kalbėjo apie visuomenės mokslų dėstymo perimamumo, studentų pažangumo, dėstytojų pedagoginio meistriškumo, jų mokslinio darbo, mokslinės kvalifikacijos kėlimo klausimus.
Keywords: Visuomenės mokslai; pedagogika; aukštasis mokslas; TSKP; kvalifikacija