Husserlio fenomenologija ir praktinis protas - Laurukhin, Andrei (Problemos, 2016)
Straipsnyje analizuojama ankstyvoji Husserlio veiksmo teorija ir dvi jos formos – mokslo etika ir vertybių teorija bei valios fenomenologija. Autorius sutelkia dėmesį į dvi problemas: logikos ir etikos paralelizmo klausimą bei klausimą, kiek Husserlio etinių problemų ir praktinio proto idėjos plėtotė yra nepriklausoma nuo transcendentalinės fenomenologijos koncepcijos ir metodologinių prielaidų, arba atvirkščiai – kiek ji nuo tų prielaidų yra priklausoma.
Keywords: logikos ir etikos paralelizmas; praktinis protas; gyvenamasis pasaulis; mokslo etika; formalioji aksiologija