Metodologiniai etikos klausimai - Rybelis, Antanas (Problemos, 1973)
1972 m. balandžio 22 d. Vilniaus Valstybiniame V. Kapsuko universitete įvyko Filosofijos katedros suorganizuota respublikinė mokslinė konferencija „Metodologiniai etikos klausimai“. Daugiausia pranešimų buvo skirta etikos teorinėms problemoms: E. Krakauskas pranešime „Etikos paskirtis“ teigė, kad ši yra sąlygojama to, ką, kaip ir kokiomis aplinkybėmis ji tyrinėja. D. Kapačiauskienė aptarė moralumo sąvokos socialinio turinio istorinę raidą. Č. Kalenda nagrinėjo moralės imperatyvų įgyvendinimo objektyvias prielaidas, J. Morkūnienė – etikos ir humanizmo santykį, S. Rudzevičius – šiuolaikinės etikos teorijas. Keletas pranešimų buvo skirta atskirų filosofų teorijų kritinei analizei.
Keywords: Edmundas Krakauskas; Danutė Kapačiauskienė; Česlovas Kalenda; Jūratė Morkūnienė; S. Rudzevičius