Filosofijos terminijos klausimai - Venskevičius, Stasys (Problemos, 1977)
Pristatomas Vilniaus universiteto Filosofijos katedros išplėstinis posėdis, skirtas lietuviškosios filosofinės terminijos problemoms. Jame dalyvavo kitų aukštųjų Vilniaus ir Kauno mokyklų atstovai bei Mokslų akademijos filosofai. Posėdyje kalbėjo filosofai K. Stoškus, E. Krakauskas, I. Ledas, V. Žemaitis, E. Meškauskas, A. Šliogeris, B. Kuzmickas, Lietuvių kalbos katedros docentas A. Pupkis. Diskutuota dėl terminų vertimo, pavardžių lietuvinimo, terminų tikslumo, daugiareikšmiškumo, priesagų vartojimo, filosofinių terminų žodyno sudarymo ir kitais klausimais.
Keywords: Filosofijos katedra; Ipolitas Ledas; Eugenijus Meškauskas; Arvydas Šliogeris; Bronislavas Kuzmickas