Lietuvos marksistinės filosofinės minties pradžia [V. Kazlauskas. Marksistinės visuomeninės–filosofinės minties raida Lietuvoje 1905—1919 m. Kand. disert. V., 1968] - Ozolas, Romualdas (Problemos, 1969)
V. Kazlauskas savo filosofijos mokslų kandidato disertacijoje „Marksistinės visuomeninės-filosofinės minties raida Lietuvoje 1905–1919 m.“ nagrinėja XX a. pradžios revoliucinių socialdemokratų pažiūrų evoliuciją.
Keywords: V. Kazlauskas; Lietuvos filosofija; marksizmas; filosofijos istorija; visuomeninė mintis