Neapykanta internete kaip šiuolaikinė nyčiškojo resentimento raiška - Sinelnikova, Maria (Problemos, 2022)
Straipsnyje nagrinėjamas šiuolaikinis neapykantos fenomenas nyčiškosios resentimento sampratos kontekste. Daroma išvada, kad neapykanta gali būti laikoma tam tikra resentimento patirtimi. Tai patvirtina „neapykantos resentimento“ sąvokos įvedimo teisėtumą, kai nekenčiantis kitų žmogus įvardijamas kaip resentimento žmogus. Nekentėjas naudoja savo destruktyvų potencialą tam, kad galėtų įžeidinėti kitus virtualioje aplinkoje ir persekiotų visus, kurių pozicijai ar nuomonei jis / ji nepritaria. Kai išeikvojami visi nepagrįstos neapykantos ištekliai, jis / ji griebiasi pasipiktinimo internete. Taigi resentimentas įgauna naują išraiškos formą – tai neapykantos resentimentas, kuris apibrėžiamas kaip radikali ir ūmi resentimento forma, atitinkanti neapykantos formą, kurią nekentėjas nukreipia į kiekvieną, kurio vietoje jis norėtų būti.
Keywords: nekentėjas; resentimentas; Nietzsche; rūgščių vynuogių sindromas; krabo mentalitetas