Grįžtant prie struktūros ir dinamikos argumento prieš materializmą - Mărăşoiu, Andrei (Problemos, 2020)
Alteris (2016) papildo ir gina ambicingą Chalmerso (2002) teiginį, nukreiptą prieš fizikalizmą. Anot Alterio, šis argumentas yra galiojantis. Bet šiame straipsnyje teigiama, kad ne visos šio argumento prielaidos yra teisingos. Norima pabrėžti, kad prielaida, esą visos fizinės tiesos grynai struktūrinės, yra klaidinga. Paneigiant šias prielaidas, straipsnyje susitelkiama ne į grynos fizinės teorijos objektus, bet į mūsų kasdienybę ženklinančius ir mums artimus, makroskopinius objektus.
Keywords: struktūros ir dinamikos argumentas; fizikalizmas; dualizmas; mintiniai eksperimentai; a priori sąlygojimas; aiškinimo plyšys; struktūrinės tiesos