Gorgijaus samprotavime nėra materialiosios implikacijos - López - Astorga, Miguel (Problemos, 2018)
[full article, abstract in English; only abstract in Lithuanian]Iš pirmo žvilgsnio atrodo, kad Gorgijaus samprotavime apie neegzistavimą esama trijų sakinių, iš kurių pirmasis – kategoriškas tvirtinimas, o likę du – sąlyginiai teiginiai. Šio straipsnio tikslas yra parodyti, kad du pastarieji iš tikrųjų nėra materialiosios implikacijos sakiniai, jie tokie tik atrodo. Kad tą įrodyčiau, pasitelkiu mentalinių modelių teoriją, kuri leidžia išryškinti tikrąją dviejų minėtų sakinių loginę formą.
Keywords: materiali implikacija, Gorgijus, loginė forma, mentalinių modelių teorija, neegzistavimas