Filosofijos studijos ir dėstymas - Patkauskaitė, Jūratė (Problemos, 1995)
1990 m. spalio 5 d. įvyko Lietuvos filosofų draugijos visuotinis susirinkimas, kuriame, be kitų klausimų, svarstytos filosofijos studijavimo ir dėstymo aukštosiose mokyklose problemos. E. Nekrašas nagrinėjo šio dėstymo tikslus, metodus ir turinį. A. Šliogeris kalbėjo apie marksistinės filosofijos dėstymo patyrimą. T. Sodeika išreiškė mintį, kad bandymas sukurti visiems dėstytojams bendrą filosofijos dėstymo programą yra utopija. Diskutuota dėl filosofijos dėstymo koncepcijos, dėl filosofijos dalyko privalomumo universiteto studijų programoje.