Miestas ir žmogus - Žakaitis, P. (Problemos, 1994)
1990 m. spalio 12–13 dienomis Klaipėdoje vyko konferencija „Miestas ir žmogus: mitai ir utopijos“. Ją organizavo Lietuvos filosofų draugijos Klaipėdos skyrius. Pranešimus skaitė A. Šliogeris („Filotopijos metmenys“), K. Stoškus („Mitologinės tradicijos ir istorijos konfliktas miesto kultūroje“), L. Donskis („Mito ir istorijos sandūra Vakarų miesto civilizacijoje“), R. Kazlauskas („Miestas ir pilietinė visuomenė“), M. P. Šaulauskas („Filosofinis diskursas, istoriosofinė kultūrfilosofija ir Lietuva“), A. Bumblauskas („Ar būta miestietiškos civilizacijos Lietuvos Didžiojoje Kunigaikštystėje?“), L. Jakavonytė („Religijos situacija urbanistinėje civilizacijoje“) ir kiti.