Rytų ir Vakarų kultūrų sąveika - Bagdonavičius, Vacys (Problemos, 1991)
1989 m. spalio 18-19 dienomis Vilniaus universitete vyko sąjunginė mokslinė konferencija „Rytų ir Vakarų kultūrų sąveika“. Perskaityta daugiau kaip 20 pranešimų (A. Andrijauskas, M. P. Šaulauskas, V. Bagdonavičius, S. Juknevičius, Z. Norkus, J. Trinkūnas, L. Donskis, A. Uždavinys, V. Valevičius ir kiti), juose vyravusią kultūrologinę problematiką analizavo ne tik filosofai, bet ir kiti orientalistikoje besidarbuojantys specialistai – filologai, istorikai, menotyrininkai, religijotyrininkai. Filosofiniai Rytų ir Vakarų kultūrų sąveikos aspektai įgavo tvirtesnį empirinį pagrindą.