Antano Maceinos skaitymai - Kalenda, Česlova (Problemos, 1990)
1989 m. gegužės 13 d. Vilniuje įvyko įžymaus lietuvių filosofo Antano Maceinos (1908–1987) skaitymai. Dalyviai išklausė į juostelę įrašytą A. Maceinos paskaitą apie tautos ir religijos santykį. Pranešėjai (E. Nekrašas, A. Sverdiolas, T. Sodeika, D. M. Stančienė, V. Rimša, J. Keleras) aptarė filosofo mintis apie filosofijos kalbą, pačią filosofijos sampratą, požiūrį į išlaisvinimo teologiją, moralines idėjas, jo poeziją.