Irmija Zaksas (1919-1989) - Deksnys, B. (Problemos, 1990)
1989 m. lapkričio 13 d. Kaune mirė filosofijos mokslų daktaras, profesorius Irmija Zaksas. Jis gimė 1919 m. kovo 5 d. Šiauliuose, mokytojų šeimoje. 1937-1941 m. studijavo chemiją Vytauto Didžiojo ir Vilniaus universitetuose. Dalyvavo II pasauliniame kare, dirbo žurnalistu, redaktoriumi. Dėstė filosofiją Vilniaus universitete ir Kauno medicinos institute, dirbo Filosofijos, sociologijos ir teisės institute. Paskelbė daugiau kaip 120 mokslinių darbų.