Studija apie humanizmą - Gaižutis, Algirdas (Problemos, 1988)
J. Morkūnienės knygos „Filosofinės humanizmo problemos“ recenzija. Knygoje aptariama marksistinė humanizmo samprata, siekiama patikslinti šią sąvoką, skiriamas mokslinis-teorinis ir vertybinis jos aspektas. Aptariamos humanizmo istorinės prielaidos, didžiausias dėmesys skiriamas žmogiškojo gyvenimo humanizacijai, tikslingam gamtos procesų tvarkymui ir planingam visuomeninių procesų valdymui, o tai užtikrina subjekto realios veiklos plėtotę ir jos turtėjimą. Viena didžiausių knygos teigiamybių recenzentas laiko jos informatyvumą, trūkumu – per ilgą J.-P. Sartre’o koncepcijos nagrinėjimą.