Svarbi sociologinė problema - Gasiūnas, A. (Problemos, 1982)
Recenzija skirta aptarti J. Leonavičiaus monografijai „Studentų laiko biudžetas“ (1980 m.). Recenzijos autoriaus nuomone, ši monografija labai svarbi aptariant ir racionaliai organizuojant aukštųjų mokyklų mokymo ir auklėjimo procesą, studentų poilsį. Pirmame skyriuje autorius aptaria kai kurias tiesiogiai su studento laiko biudžetu susijusias auklėjimo ir mokymo proceso negeroves. Antrame skyriuje apžvelgiami ir vertinami tokio pobūdžio ankstesni tyrimai. Trečiame skyriuje apžvelgiama studentų laiko biudžeto tyrimų pradžia respublikoje. Analizuojami socialinių- demografinių apklausų rezultatų duomenys.