Iš logikos istorijos - Valevičius, V. (Problemos, 1981)
A. Vaišvilos knygos „Logikos mokslas Lietuvoje“ recenzija. Knygos autorius apžvelgia lietuviškos logikos terminijos raidą, neotomistinės logikos šaltinius, nes pastaroji dominavo tuometinėse Lietuvos mokyklose ir universitete. Nagrinėjami matematinės logikos pradmenys Lietuvoje – K. Raičinskio darbai, V. Sezemano paradoksų problemos sprendimas. Aprašomas dialektinės logikos atsiradimas ir plitimas Lietuvoje. Recenzentas priekaištauja autoriui dėl smulkaus šaltinių aprašinėjimo ir vertinimų, knygos fragmentiškumo, pernelyg išsamaus K. Raičinskio logistinės sistemos dėstymo, kuri nepadarė didesnės įtakos Lietuvos logikos vystymuisi.