Respublikinė filosofų konferencija - Gaižutis, Algirdas (Problemos, 1979)
1979 m. birželio 5 d. Vilniuje įvyko respublikinė filosofų konferencija, skirta V. Lenino veikalo „Materializmas ir empiriokriticizmas“ išleidimo 70-osioms metinėms. Ją surengė LTSR Aukštojo ir specialiojo vidurinio mokslo ministerija bei Vilniaus valstybinis pedagoginis institutas. Konferencijai buvo paruošti 48 pranešimai, kuriuose nagrinėtos dialektinės materialistinės pažinimo teorijos problemos, lenininė mokslo vystymosi analizė, lenininės atspindėjimo koncepcijos vaidmuo šiuolaikinėje estetikoje, istorinio materializmo, kaip bendrosios sociologijos, reikšmė tikrovės pažinimui ir ideologiniam vertinimui.