Iš mokslinės stažuotės Austrijoje sugrįžus - Karosas, Justinas (Problemos, 1974)
Publikacijoje aprašomi stažuotės Vienos universitete įspūdžiai. Lietuvos skaitytojai supažindinami su austrų filosofijos aplinka, kuriai būdingas filosofinių pažiūrų gausumas ir tolerantiškumas kitų koncepcijų atžvilgiu. Austrijoje nėra nė vieno instituto, kuris užsiimtų filosofijos tyrimais, jie atliekami tik universitetų katedrose. Didelė austrų filosofijos knygų dalis išleidžiama Vakarų Vokietijoje, kur šių knygų leidybai skiriama žymiai daugiau lėšų. Apžvelgiama aktyviausių ir iškiliausių tuometinio laikotarpio austrų filosofų kūryba. Supažindinama su dėstomų filosofinių disciplinų seminarų organizavimo ypatybėmis.