Pirmųjų hominidų vaizdinis mąstymas - Galvydis, Juozas (Problemos, 1975)
Autorius teigia, kad pirmykščiai žmonės neturėjo sąvokinio mąstymo, kadangi šis mąstymo tipas realybę atvaizduoja labai sudėtingai ir tarpiškai.