Visasąjunginė sociologų konferencija Vilniuje - Damidavičius, Matas; Lazauskas, J.; Lempertas, Izraelis (Problemos, 1970)
1970 m. sausio mėnesį Vilniaus Valstybiniame V. Kapsuko universitete įvyko visasąjunginė V. Lenino 100-osioms metinėms skirta konferencija, nagrinėjusi socialines industrinio darbo problemas. Buvo perskaityta daugiau kaip šimtas pranešimų, nagrinėtos metodologinės valdymo problemos ir vadovaujančiojo darbo socialiniai aspektai, socialinės darbo mokslinio organizavimo problemos, pramonės įmonių kolektyvų socialinio vystymosi planavimas, kadrų judėjimo pramonėje socialinės problemos. Konferencijos dalyviai aptarė socialinio planavimo metodikos klausimus, pagrindinius socialinio plano elementus, jo rodiklių sistemą, diskutavo apie sunkumus, su kuriais įmonėse susiduria socialinis planavimas. Buvo parengtos rekomendacijos planavimą vykdančioms organizacijoms.