Rinktiniai metafiziniai tekstai (1683–1690) - Leibniz, Gottfried Wilhelm (Problemos, 2014)
Iš lotynų kalbos vertė Laurynas Adomaitis Versta iš: Gottfried Wilhelm Leibniz, Sämtliche Schriften und Briefe, Sechste Reihe, Philosophische Schriften. Bd. 4. Berlin: Akademie Verlag, 1999, p. 1490–1505, 1524–1528, 1634–1640, 1641–1643.