Politikos filosofijos tikslas - Jokubaitis, Alvydas (Problemos, 2007)
[straipsnis, santrauka, reikšminiai žodžiai lietuvių kalba; santrauka ir reikšminiai žodžiai anglų kalba] Straipsnis skiriamas politikos filosofijos kaip disciplinos savitumui apibrėžti. Siekiama parodyti pagrindinius politikos filosofijos ir politikos mokslo skirtumus. Straipsnis pagrįstas prielaida, kad šiuolaikinė politikos filosofija negali išvengti kantiškosios disciplinos tikslų sampratos, pagal kurią būtina tirti ne tik patyrimą, bet jį sukuriančias sąvokines, normatyvines bei vertybines prielaidas. Diskusija su politikos mokslo atstovais sukūrė gynybinį politikos filosofijos kaip disciplinos tapatumą. Tai, ką politikos filosofai sako politikos mokslų akivaizdoje, dažnai skiriasi nuo to, ką jie iš tikrųjų daro imdamiesi nagrinėti konkrečias filosofines problemas