REDUKTYVIZMO RAIŠKA ŠIUOLAIKINĖJE PRIEŽASTINGUMO FILOSOFIJOJE - Grenda, Vytautas (Problemos, 2012)
Straipsnyje apžvelgiama, kaip terminas „redukcija“ vartojamas šiuolaikinėje priežastingumo filosofijoje. Svarstoma, kaip, jeigu atsižvelgiama į šią vartoseną, priežastingumo teorijas galima skirstyti į reduktyvias ir nereduktyvias ir kokias galima išskirti reduktyvių teorijų rūšis. Remiantis atlikta metateorine analize, pateikiamas dviejų rūšių reduktyvizmo – vadinamojo „hiumiškojo reduktyvizmo“ ir „empirinės analizės“ – teorinių perspektyvų įvertinimas.