KASDIENIS „ASMENS“ KONCEPTAS: STRUKTŪRA IR PATIKIMUMAS - Berniūnas, Renatas (Problemos, 2012)
Pagrindinis šio straipsnio tikslas yra išnagrinėti kasdienį „asmens“ konceptą. Gretutinis tikslas yra pristatyti naują eksperimentinės filosofijos sritį, naudojant jos teorinę prieigą tyrinėti kasdienius konceptus. Didžioji straipsnio dalis yra skirta kasdienio „asmens“ koncepto deskripcijos problemoms: viename poskyryje bedrais bruožais apibūdinu patį „kasdienio koncepto“ terminą, tada aptariu kasdienį „asmens“ konceptą; kitame poskyryje pristatau asmens sampratą, kuri kyla iš kognityvinio mokslo. Galiausiai pateikiu preliminarius atsakymus į substantyvius klausimus apie kasdienių konceptų patikimumą. Šiame straipsnyje yra teigiama, kad tokio tipo empirinė konceptualinė analizė gali praturtinti standartinius analitinės filosofijos metodus, prisidėti prie koceptualinio aiškumo kognityviniame moksle bei padėti spręsti normatyvines problemas.