Homoiōsis Theōi: aukščiausias ugdymo tikslas Platono filosofijoje - Itao, Alexis Deodato S. (Problemos, 2023)
Daugelis akademikų, tyrinėjančių Platono ugdymo filosofiją, teigia, kad, anot Platono, aukščiausias ugdymo tikslas yra dorybių įgijimas. Toks požiūris nėra visiškai klaidingas, tačiau jis iš esmės nepakankamas; nors dorybių išugdymas iš tiesų yra pirmaeilės svarbos, visgi, anot Platono, ugdymas pirmiausia tarnauja kitam tikslui. Šiame straipsnyje siekiu parodyti, kad Platonui ugdymo viršūnė iš tikrųjų yra ne tapti dorybingam, o veikiau pasiekti būklę, kurioje tampama panašiam į Dievą, ir tai yra homoiōsis theōi.