Antimetafizinis Tractatus Logico-Philosophicus perskaitymas - Tarai, Ashoka Kumar (Problemos, 2021)
Straipsnyje nagrinėjamas antimetafizinis Tractatus Logico-Philosophicus perskaitymas. Metafizinį ir antimetafizinį perskaitymą galima padalinti pagal tekstinio tikslumo interpretacijas. Pagal tai, kaip autoriai suvokia „beprasmybės“ sąvoką Wittgensteino Traktate, išsiskiria du antimetafiziniai perskaitymai. Vienas jų – loginių pozityvistų beprasmybės suvokimas, o kitas – radikalus teksto perskaitymas, atsiradęs kaip priešprieša ortodoksiškam arba standartiniam perskaitymui. Šiame straipsnyje antimetafiziniai perskaitymai nagrinėjami siekiant išryškinti, ar metafizinis perskaitymas yra įmanomas.