Philosophy after Kant - Vidauskytė, Lina (Problemos, 2004)
Jau aštuntą kartą Lietuvos filosofų draugija surengė savo kasmetinę konferenciją. Šiemet ji vyko Kauno technologijos universitete. Konferencijos, skirtos Kanto mirties 200-osioms metinėms paminėti, epigrafu tapo garsieji keturi Kanto klausimai: Ką aš galiu žinoti?, Ką aš privalau daryti?, Ko man leista tikėtis?, Kas yra žmogus? Konferencijos dalyviams buvo pasiūlyta šiuos klausimus traktuoti ne tik kaip reprezentuojančius Kanto filosofinę sistemą, bet veikiau kaip savotiškas „epistemas", nulėmusias pastarųjų dviejų šimtų metų filosofijos tendencijas. Bene labiausiai intriguojantis pranešėjams atrodė klausimas apie žmogų. Tad turbūt neatsitiktinai konferenciją pradėjo dalyviai, savo pranešimuose analizavę Kanto antropologijos problematiką.