Letters to J. Girnius - Repšys, Jonas (Problemos, 2000)
Publikuojami lietuvių filosofo marksisto Eugenijaus Meškausko (1909–1997) du laiškai žymiam JAV lietuvių išeivijos filosofui Juozui Girniui (1915–1994). E. Meškauskas – ilgametis VU Filosofijos katedros vedėjas, profesorius, tarybinio režimo metais suvaidinęs reikšmingą vaidmenį ugdant nedogmatišką studentų mąstyseną, taip pat rengiant filosofijos specialistus aspirantūroje. Visa tai atsispindi ir jo laiškuose.