What Are Conferences Meant For? - Gendrolis, Edmundas (Problemos, 1991)
1989 m. spalio 27 d. Lietuvos žemės ūkio akademijoje įvyko respublikinė filosofų konferencija, skirta socialinio pažinimo problemoms. Konferencijos pranešimų tezės iš anksto buvo paskelbtos atskiru leidiniu. Kalbėta apie šiuolaikinę socialinių teorijų būklę ir jų raidos kryptis, kritiškai įvertinta socializmo kūrimo teorija ir praktika mūsų visuomenėje, aptarti socialistinio žemės ūkio vystymo keliai ir klystkeliai, darbo susvetimėjimas, kai kurie Lietuvos socialinės minties istorijos etapai, aktualūs filosofijos dėstymo aukštosiose mokyklose klausimai, susiję su viso visuomenės gyvenimo pertvarka.