Two Theses on Aesthetics - Gaižutis, Algirdas (Problemos, 1988)
1986 m. balandžio 8 d. Lietuvos MA Filosofijos, sociologijos ir teisės institute Pillė Veljataga apgynė filosofijos kandidato disertaciją „Meno santykio su tikrove problema lietuvių estetikoje (1900–1940 m.)“. Moksliniai vadovai – prof. J. Barzdaitis ir doc. G. Vaitkūnas, oficialieji oponentai: prof. J. Mureika ir doc. V. Salejevas. 1985 m. gegužės 31 d. J. Nickutė apgynė filosofijos kandidato disertaciją „Šiuolaikinės taikomosios-dekoratyvinės dailės estetinės problemos (remiantis Lietuvos TSR taikomąja-dekoratyvine daile)“. Mokslinis vadovas – prof. J. Jakovlevas, oficialieji oponentai: prof. S. Rapoportas ir prof. A. Gaižutis.