M. Eliade’s Existential Phenomenology of Religion - Valevičius, Vytautas (Problemos, 1987)
1985 m. rugsėjo 17 d. Vilniaus universiteto specializuotoje taryboje Leonardas Zasimauskas apgynė filosofijos mokslų kandidato laipsnio disertaciją „Egzistencinė M. Eliadės religijos fenomenologija kultūros koncepcijoje“. Disertacijos mokslinis vadovas – prof. dr. B. Genzelis, oficialieji oponentai: filosofijos mokslų daktarai J. Minkevičius, B. Kuzmickas ir A. Šliogeris. Disertacija skirta M. Eliadės religinės filosofinės koncepcijos analizei, kurią autorius atlieka istoriniu-genetiniu, teoriniu-analitiniu bei socialiniu-ideologiniu aspektu.